אישה הקשורה בקשר נישואין זכאית למזונותיה מבעלה כל עוד קשר הנישואין עומד בתוקפו. סכום המזונות שישולם לאישה מאפשר לה לשמור על רמת החיים לה הורגלה בעת חייהם המשותפים של בני הזוג. הכלל הוא "עולה עימו ואינה יורדת". סכום מזונות אישה אמור לכסות את כל צרכי האישה- מזון, ביגוד והנעלה, הוצאות דיור ואחזקת הבית, שכר דירה/משכנתא, צריכים נשיים, חוגים, הוצאות רכב וכל שאר ההוצאות אותן הוציאה האישה בעת חייהם המשותפים של הצדדים. גובה מזונות אישה נקבע על פי צרכי האישה, על פי הכנסת הבעל מעבודה ומרכוש ועל פי פוטנציאל השתכרות של הבעל.
המזונות משולמים לאישה עד מועד הגירושין בין בני הזוג או עד מתן פסק דין לגירושין על ידי בית הדין הרבני. אישה עובדת שמשכורתה והכנסה מספיקים לה לכיסוי כל צרכיה, אינה זכאית לתשלום מזונות אישה. אם משכורתה של האישה נמוכה והיא הורגלה לרמת חיים גבוהה יותר, בעת פירוד הצדדים מחוייב הבעל בתשלום "השלמת מזונות אישה".
אישה שבגדה בבעלה או אישה שעזבה את הבית ללא סיבה מוצדקת מוכרזת בבית הדין הרבני כאישה "מורדת" ובכך מאבדת את זכותה לקבל מזונות אישה. אם האישה מציגה סיבה לעזיבת הבית, מספיק שהסיבה תהא "קלה כנוצה" על מנת שהאישה לא תאבד את זכותה למזונות אישה. אם הבעל עזב את הבית, האישה אינה מאבדת את זכותה לקבל מזונות אישה רק בשל העובדה שבני הסוג אינם חיים יחדיו.
משרדינו מנהל תביעות למזונות אשה במקרים רבים ומגוונים. נשמח לסייע גם לכם בייצוג בפני הערכאה המתאימה לצורך שמירה על זכויותיכם.