בזכות העידן הליברלי והמודרני אנשים רבים שבעבר לא היו יכולים להקים משפחה יכולים היום להגשים את החלום להיות הורים. עריכה וחתימה של הסכמי הורות משותפת נחשבים לאפשרות טובה שמתאימה מאד עבור מי שמתקשה למצוא זוגיות קבועה לטווח ארוך או שמכל סיבה שהיא לא מעוניין בזוגיות כזאת. לפעמים אנשים פשוט רוצים להיות הורים בלי לנהל משק בית משפחתי וזוגי. כיום כאמור זה אפשרי ומקובל מאד. חשוב מאד לערב בעניין עורך דין, שכן מדובר בשני אנשים שפועלים ביחד למען מטרה משותפת אך חשוב מאד שתהיינה ביניהם כל ההסכמות גם על מה שנראה או נחשב לפרטים קטנים.
מה כוללים הסכמי הורות משותפת?
כל הסכם כזה חייב להיות מותאם אישית לזוג ההורים שמעוניינים לחלוק את גידול הילדים המדוברים. כל פרט קטן שיהיה קשור לחיי היומיום של הילד או הילדים חייב להיות מעוגן בהסכם על מנת שלא תהיינה שאלות פתוחות או אי הבנות. הסכמי הורות משותפת כוללים את משכי השהייה אצל כל אחד מההורים, את חלוקת ההוצאות הנדרשות לשם גידול הילדים ושמירה על השגרה, התנהלות והתנהגות בימים מיוחדים כמו ימי הולדת או חגים ועוד. כל מה שחשוב להורים על פי השקפת העולם שלהם חייב להיות מעוגן בסעיף בהסכם וכך אפשר יהיה לנהל חיי שגרה ללא חריגות וכשכל אחד יודע בדיוק מה הוא יכול ומה לא.
החשיבות של הסכם הורות משותפת משפטי תקף ומוסכם
אין זה פשוט לנהל מערכת יחסים הורית שחלקה מתבצע בשלט רחוק. זו החשיבות של הסכם משפטי שמחייב את שני ההורים ושכל כולו יהיה קשור לטובת הילדים. חשוב לשמור על יחסים טובים וחמים ככל האפשר על מנת שגם הילדים יידעו שההורים שלהם עושים את כל מה שהם יכולים על מנת לספק תשתית משפחתית איתנה וחיובית. הסכמי הורות משותפת יכילו את כל הסעיפים הנדרשים לשם כך.
מתעניינים בחתימה על הסכם הורות משותפת? פנו לעו"ד יהודה חממי, עו"ד מומחה לדיני משפחה בעל ידע רב וניסיון עשיר בתחום זה.
חייגו כעת למידע נוסף 074-7622446